Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de cod portocaliu pentru mai multe zone din România, cu efect imediat. Informațiile meteorologice prezentate pentru Județele Galați, Constanța și Tulcea indică condiții meteorologice extreme, care necesită atenție sporită și măsuri de precauție.

Avertizare în Județul Galați (Valabilă între 16:00 – 17:00, 04-11-2023):

În Județul Galați, se înregistrează un cod portocaliu de vreme severă, cu previziuni de vijelie puternică. Așteptăm rafale de vânt cu viteze cuprinse între 70 și 90 km/h. De asemenea, se anunță frecvente descărcări electrice și ploi torențiale locale, cu acumulări de peste 20-25 litri pe metru pătrat.

Avertizare în Județele Constanța și Tulcea (Valabilă între 15:05 – 17:00, 04-11-2023):

Pentru Județele Constanța și Tulcea, s-a emis, de asemenea, o avertizare de cod portocaliu pentru condiții meteorologice extreme. Se preconizează vijelie puternică, cu rafale de vânt între 70 și 90 km/h, însoțite de frecvente descărcări electrice. De asemenea, în unele zone, se pot forma grindină și averse torențiale, cu acumulări de peste 25 litri pe metru pătrat.

De asemenea, în judeţele Brăila, Galaţi şi Ialomiţa (localităţi: Făcăeni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiţei, Vlădeni, Giurgeni) se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de 7.090 km/h, frecvente descărcări electrice, izolat grindină, local averse torenţiale care vor acumula 20.. 25 l/mp. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *