logo
RNTV Live

COD GALBEN DE VIITURI! Ce judeţe vor fi afectate?

ploaie-1060×540
Constantin Corina

Hidrologii avertizează că până la ora 20:00 există riscul de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și de viituri rapide și inundații locale pe râurile mici din județele Buzău și Vrancea.

Până la ora 21:00, râurile din bazinul hidrografic Tazlău – bazin amonte S.H. Helegiu, din județele Neamț și Bacău, sunt susceptibile la fenomene similare. Există o probabilitate mai mare de apariție a fenomenelor hidrologice periculoase pe unele râuri mici din bazinul Tazlăul Sărat.

Avertizare de inundații pentru râurile din bazinul hidrografic Buzău

Conform INHGA, până la ora 22:00 există o avertizare de inundații pentru râurile din bazinul hidrografic Buzău – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Sita Buzăului, în județele Covasna și Buzău. Hidrologii avertizează că fenomenele periculoase sunt mai probabile pe unele râuri din bazinele hidrografice: Slănic – bazin superior, Sărățel – bazin superior.

Până la ora 22:00, râurile din bazinul hidrografic Moldova – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gura Humorului, în județele Suceava și Neamț, sunt sub avertizare cod galben pentru inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor