logo
RNTV Live

Cod galben de ninsori și vânt. Care sunt zonele afectate

ninsori si vant (Large)
Oana Stoica

Meteorologii au instituit două coduri galbene de vreme rea valabile de joi până duminică. În acest interval vor fi ninsori, vânt puternic şi polei.

O avertizare de ninsori însemnate cantitativ și viscolie în zonele de munte, nordul și centrul țării va fi în vigoare de joi, ora 17.00, și până vineri, la ora 08.00.

În intervalul menţionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum şi regiunile nordice şi centrale. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50…60 km/h şi, mai ales în zona montană înaltă, peste 65 – 75 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând semnificativ vizibilitatea.

Totodată, ANM avertizează că începând de vineri, de la ora 08.00, și până sâmbătă, la ora 02.00, se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud şi est şi pe arii restrânse polei, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării.

În același interval, se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud şi est şi pe arii restrânse polei, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării. În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55 – 65 km/h şi pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

O altă atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei, este valabilă la nivelul întregii țări, de vineri dimineața până sâmbătă, la ora 2:00.

În intervalul 2 decembrie, ora 8:00 — 3 decembrie, ora 2:00, se preconizează intensificări ale vântului în vestul, sudul și estul țării, iar pe arii restrânse se va forma polei. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, în nordul și centrul României.

În anumite intervale de timp, vântul va avea intensificări în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie și în prima jumătate a nopții de vineri spre sâmbătă mai ales în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei. Rafalele vor depăși 55 – 65 de kilometri la oră iar pe arii restrânse 70 – 75 kilometri la oră.

Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului.

De asemenea, în nordul și centrul țării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind și troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpații Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Sursa: Romania Libera

Foto: adevarul

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor