logo
RNTV Live

Climathon 2024: Maratonul de programare dedicat soluțiilor climatice va avea loc în 7 orașe din România

Captura-de-ecran-2024-02-24-005637
Constantin Corina

Climathon, mișcarea globală inițiată de EIT Climate-KIC care dă putere cetățenilor care se gândesc la climă să ia măsuri și să dezvolte soluții la provocările de mediu din orașele lor, a lansat înscrierile pentru ediția din 2024.

Desfășurat ca un hackathon(maraton de programare), evenimentul va avea loc în 7 orașe din România și peste 100 de orașe din întreaga lume, reunind comunități locale, universități, inovatori, diverse organizații, antreprenori și autorități publice.
Impact Hub Bucharest, împreună cu EIT Climate-KIC și sprijinul Raiffeisen Bank România, este organizatorul Climathon 2024 în România.

Pentru ediția din acest an, organizațiile și grupurile locale din Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Ploiești și Constanța sunt invitate să facă parte din inițiativa globală și să organizeze evenimente Climathon în orașele lor. Organizațiile selectate vor primi 10.000 EUR pentru a implementa hackatonul în comunitățile lor. Data limită pentru înscrieri este 3 martie.

La București, Climathon 2024 va avea loc la Raiffeisen Media Center în perioada 20-21 aprilie. Pentru a participa la acest eveniment, antreprenorii sau entuziaștii din zona sustenabilității, individual sau în echipe, studenții, sau reprezentanți ai instituțiilor publice, se pot înscrie până pe 7 aprilie completând formularul de aici.

”La Impact Hub Bucharest, credem cu tărie că fiecare dintre noi are puterea de a aduce schimbări semnificative în lupta împotriva schimbărilor climatice, în propria comunitate. Prin Climathon, căutăm să inspirăm, să conectăm și să sprijinim factorii locali de schimbare care își doresc să se implice în accelerarea tranziției către o societate fără emisii de carbon. Împreună avem oportunitatea de a construi comunități locale mai reziliente și un mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO & cofondator Impact Hub Bucharest.

În plus, proiectele locale câștigătoare vor fi luate în considerare pentru a fi incluse pe lista scurtă a inovatorilor selectați pentru etapa Pitch Day a Romania ClimAccelerator 2024 categoria Idea stage. Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator din România dedicat startupurilor din domeniul tehnologiilor verzi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor