logo
RNTV Live

CJ PRAHOVA VREA MODERNIZAREA UNOR GĂRI

Dumitrescu Vlad

Fonduri europene pentru modernizarea mai multori  gări de pe raza județului Prahova. Consiliul Judeţean vrea să obţină o finanţare nerambursabilă, în viitoarea sesiune a Uniunii Europene, pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi refacerea unor gări. Decizia a fost luată de legislativul județean cu unanimitate de voturi.

Legislativul Județean a adoptat o hotărâre prin care confirmă în mod formal intenţia de a implementa proiecte de infrastructură feroviară în noua sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană.

Instituţia, care în 2021 adoptase o hotărâre similară care viza atragerea de fonduri prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, s-a reorientat acum către Programului Transport 2021-2027, după ce nu a mai existat oportunitatea de a depune proiecte în cadrul POIM.

Autoritățile județene au susținut în timpul şedinţei că, pentru început, doresc să preia în administrare şi să modernizeze din fonduri europene patru gări din Prahova. Deocamdată nu se știe despre ce gări vorbim, însă, potrivit unor surse din rândul executivului județean, se fac eforturi mari pentru a prelua și Gara de Sud din Ploiești

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor