Sursă foto: Digi24

Luni, 3 iulie, liberalii au anunțat o sedinţă de coordonare a activităţii politice şi guvernamentale, urmată de şedinţa Biroului Executiv. Subiectele mult disputate ce vor fi puse „pe masă” sunt poziţia faţă de facilităţile fiscale în IT, construcţii, agricultură şi industria alimentară.

PNL se opune intenţiei PSD şi a premierului Marcel Ciolacu de a le elimina parţial. Subiectul ar urma să fie discutat ulterior, în şedinţa liderilor coaliţiei.

Prezenți la ședința de coordonare a activităţii politice şi guvernamentale vor fi preşedintele PNL, preşedintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, secretarul general, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, prim-vicepreşedinţii PNL, miniştri şi secretari de stat ai PNL.

Pe agenda discuţiilor ar urma să se afle, conform unor surse din partid, subiectul eliminării facilităţilor fiscale în IT, construcţii, agricultură şi industria alimentară, în condiţiile în care liberalii se opun anulării, fie şi parţiale, a acestora.

Acest subiect revine în discuțiile oficialilor, chiar după ce, în urmă cu o săptămână, premierul Marcel Ciolacu s-a exprimat în mod ferm pentru eliminarea parţială a acestor facilităţi, spunând că „s-a terminat perioada excepţiilor peste excepţii”, iar vineri au circulat informaţii conform cărora facilităţile fiscale pentru personalul din construcţii, agricultură şi din industria alimentară ar urma să fie eliminate din luna septembrie. Angajaţii din aceste domenii vor trebui să plătească contribuţia de sănătate, de 10% din venitul brut, de care până acum erau scutiţi.

Ciolacu: „PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite execepţii, asta nu înseamnă că din analiza noastră preliminară vom umbla la excepţiile din IT, în acest moment. Sunt excepţii de aproape 20 de ani din câte ştiu eu şi au adus un lucru benefic, un hub important în România, această excepţie.

Este un lucru total anormal şi o recomandare venită de la toate organismele financiare internaţionale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat perioada excepţiilor peste excepţii.”

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *