logo
RNTV Live

CIREȘE DIN OGRADĂ

Neagu Doris

Desi se temeau ca anul acesta productia de cirese, celebra in gradinile din Paulesti va lipsi, mare le-a fost mirarea localnicilor cand au vazut ca reusesc totusi sa culeaga cateva fructe. Si cum oamenii care tranziteaza zona se opresc din drum, de cum vad un cos cu delicoasele fructe, satenii au iesit cu ele la vanzare. Ce-i drept extrem de tarziu, iar din punct de vedere al productiei, si ea foarte slaba fata de anii anteriori. Chiar si asa, de pofta, trufandalele se vand destul de repede.

Adunate direct din ograda localnicilor  cireșele sunt apoi vândute în fața porții, de unde se zăresc și pomii. Aceștia din urmă au fost afectati de vremea rece, care a ingreunat aparitia fructelor.

Tot pe vremea rece dau vina și alți producători. Susțin că prețul de 20 de lei pe kilogram este unul rezonabil,  raportat și la scumpirile din ultima perioada.

Și dulceața de cireșe este la mare căutare, însă oamenii locului recomandă un anumit soi.

Căpșunile, alte fructe de sezon, au avut și ele de suferit din cauza temperaturilor scăzute, susțin oamenii. Acestea se vând în fața porții cu 15 lei kilogramul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor