Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a emis sâmbătă un comunicat privind condițiile de circulație feroviară, informând că aceasta se desfășoară în condiții de iarnă, cu dificultăți semnificative, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Galați, Craiova, Constanța, București și Brașov. Aceste perturbări sunt generate de vântul puternic, ninsori, viscol și temperaturi scăzute.

Potrivit informațiilor furnizate de CFR, pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, din cauza ninsorii și viscolului, traseul Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna este afectat, circulația desfășurându-se cu restricție de viteză de 50 km/h.

În cadrul Sucursalei Regionale CF Craiova, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, mai ales vântul puternic, circulația este restricționată la 30 km/h pe distanța Drăgănești – Fărcașele, atât pe firul I, cât și pe firul II.

De asemenea, pe raza Sucursalei Regionale CF Brașov, în zona Dârste – Timișul de Sus – Predeal, tensiunea în linia de contact pentru firul II este întreruptă, iar intervenția pentru remediere se realizează cu drezina pantograf, permitând circulația trenurilor pe firul I, cu doar mici repercusiuni.

Echipele CFR SA sunt active și intervin rapid în zonele cu probleme, menținând legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar pentru călători și de marfă. Măsurile necesare sunt transmise în mod operativ pentru asigurarea continuității în circulația trenurilor. Compania recomandă călătorilor să se informeze cu privire la starea traseelor și să fie atenți la eventualele modificări ale programelor de circulație.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *