logo
RNTV Live

Circulația feroviară afectată de copaci căzuți, spre și dinspre Ploiești

circulatie-blocata-pe-valea-prahovei-din-cauza-trenului-care-a-luat-foc-in-localitatea-brazi-18772165
Andrei-Vlăduț Gușter

CFR Călători anunță că circulația a mai multor trenuri spre şi dinspre Ploieşti este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza şi Periş. Firul, precum şi pantograful de la trenul R 5017, s-au rupt.

„În cursul acestei după-amiezi, 21 mai 2023, circulaţia trenurilor CFR Călători spre /dinspre Ploieşti este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza şi Periş şi ruperea firului precum şi a pantografului de la trenul R 5017. Echipele de intervenţie ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate şi remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică. Ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziţia CFR SA locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată”, se arată în comunicatul publicat de CFR Călători.

Trenurile afectate până în prezent sunt: R 5017 Bucureşti Nord – Buzău, IR 1635 Constanţa – Braşov şi R 3027 Bucureşti Nord – Braşov. Trenul 5017 va avea la plecare 82 de minute de întârziere.

„Circulaţia în zona afectată se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate şi îi asigură că face toate operaţiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranţă”, se mai arată în comunicat.

Oana Brânzan: „La ora 17:00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), un copac a căzut pe linia de contact, la km 22+900, între Buftea şi Periş, pe firul I. De asemenea, mecanicul trenului R 5071 a anunţat ruperea pantografului trenului 5071, tot între staţiile Buftea – Periş.

Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact de pe firul I, între Buftea şi Periş, se intervine cu o drezină pantograf, iar pentru trenul R 5071 a fost îndrumată o locomotivă Diesel.”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor