logo
RNTV Live

Situaţie gravă la Bărcăneşti din cauza demiterilor: Valeriu LUPU:”A venit bomba cu efect direct”

Primarul Valeriu Lupu sursă foto www.barcanesti.ro
Mihai Constantinescu

Demiterile primarilor care au avut loc în Prahova zdruncină din temelii multe localităţi. Situaţia se regăseşte şi la Bărcăneşti. Iată ce spune primaul demis Valeriu LUPU – Candidat Primaria Barcanesti.

“Dacă nu era de ajuns faptul că prin mijloace neortodoxe le-au retras sprijinul politic D-lui Valeriu Lupu, primarul Comunei Bărcănești și celor 9 consilieri locali, aleși în iunie 2016 pe lista PNL , a venit bomba cu efect direct prin demiterea edilului șef, începând cu data de 02.09.2020 , lăsând localitatea fără conducere în plină pandemie,

Această situație a fost creată de prefectul județului Prahova, la presiunea Organizației Județene Prahova a Partidului Național Liberal, care nu-și închipuie ce situație a creat prin decapitarea conducerii comunei Bărcănești, lăsând unitățile de învățământ fără fondurile necesare achiziționării tabletelor și a materialelor de protecție și dezinfecție atât de necesare pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice în procesul de învățământ .

Situația conflictuală a debutat în data de 30.06.2020 când mai marii județeni ai PNL Prahova, încălcând statutul, au dizolvat Organizația PNL Bărcănești, lăsând fără sprijin politic atât pe primarul comunei, care era și președintele organizației comunale, cât și pe cei 9 consilieri locali, majoritari în Consiliul Local Bărcănești, introducând la conducerea locală pe Dima Gheorghe și acolițilii acestuia.

În zadar Primarul Comunei Bărcănești a înaintat adrese de aducere la cunoștința Instituției Prefectului Prahova, Partidului Național Liberal Prahova, Partidului Social Democrat Prahova, Președenției României, Guvernului României, în mod special premierului ca și președinte al PNL, prin care atenționa că localitatea va rămâne și fără edil și fără consiliu local, mai ales în condițiile arătate mai sus.

Răspunsurile primite tardiv enunțate în limbaj politicianist, fără nici o soluție de rezolvare a conflictului instituțional, în perioada desfășurării pregătirii alegerilor locale, ce se vor desfășura în data de 27.09.2020, au condus la rămânerea fără de partid a edilului și a consilierilor săi, motiv ce a dus la înscrierea acestora in Partidul Social Democrat, pe ale cărui liste va candida la alegerile locale din acest an.Prin Ordinul Prefectului Județului Prahova nr. 305/02.09.2020, începând cu data emiterii acestuia, Dl Valeriu Lupu, Primarul comunei Bărcănești, a fost demis, iar sub semnul solidarității politice consilierii locali apropiați edilului și-au prezentat demisiile din funcțiile deținute, începând cu data de 07.09.2020.

Din cele relatate mai sus ne punem următoarele întebări:-Cine va continua și asigura condițiile optime începerii noului an școlar în condiții de siguranță a elevilor? Cine va asigura fondurile necesare cumpărării tabletelor necesare elevilor pentru procesul de învățământ on-line?

-Cine va înființa cabinet medical în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Lazar’’ Bărcănești pentru asigurarea asistenței medicale elevilor?-Cine va asigura cheltuielile necesare funcționării instituției în perioada rămasă pânî la începerea mandatului noului primar dupa alegerile din septembrie 2020?

-În condițiile creșterii numărului de infectați în rândul populației, fenomen mult discutat în mass-media ce se va intensifica după începerea anului școlar, cine va fi tras la răspundere? În niciun caz PRIMARUL DEMIS!

*Ultima actualizare: In data de 14.09.2020, Institutia Prefectului Judetului Prahova, prin adresa Nr.14506/II/B/4 a anuntat in mod oficial dizolvarea Consiliului Local Barcanesti. Asftel, comuna Barcanesti a fost aruncata in aer, ramanand fara primar, viceprimar si consilieri.

Primarul demis, Valeriu Lupu, a contestat demiterea in instanta, intrucat el a fost EXCLUS DIN PNL si astfel si-a pierdut functia de primar, deci acesta nu a luat decizia de a trece la un alt partid de buna voie, ci totul a fost un joc politic inscenat in prealabil tocmai pentru a destabiliza o comuna intreaga si pentru a il determina sa nu mai candideze pentru functia de primar”, a spus Valeriu LUPU – Candidat Primaria Barcanesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor