logo
RNTV Live

Cine sunt cei mai expusi la “boala secolului”? Infarctul și AVC-ul, cu simptome alarmante. Este considerată o pandemie

doctor-generic
Constantin Corina

Inghițim, respirăm plastic inconștient. Particulele pot fi mortale, dublând riscul de infarct sau accident vascular cerebral. Se produc aproape 400 de milioane de tone de plastic în fiecare an

Suntem înconjurați de produse din plastic, iar substanțele eliberate la căldură devin un inamic major al sănătății inimii.

Dr. Claudiu Stoicescu, cardiolog: Ateroscleroza este principalul motiv al deceselor în era modernă, iar oamenii care trăiesc în mediile urbane sunt expuși la micro și nanoparticule, care pot declanșa evenimente cardiovasculare grave, precum infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

Primele semne pot include dureri de cap severe, senzație de amorțeală bruscă sau dureri la nivelul membrelor.

Dr. Claudiu Stoicescu, cardiolog: Aceste particule mici pot perturba echilibrul organismului. Este o pandemie de ateroscleroză și poate fi considerată boala secolului.

Mulți oameni consideră că prevenția este imposibilă, deoarece este dificil să eviți plasticul din viața de zi cu zi.

Opinii din public:

  • Folosirea plasticului este inevitabilă în societatea modernă, iar alternativele sunt limitate.
  • Unele produse disponibile în comerț sunt ambalate doar în materiale plastice, iar acest lucru poate afecta sănătatea.
  • Soluțiile pentru reducerea utilizării plasticului ar trebui să vină din partea specialiștilor.

Reporter: Peste 70% dintre produsele alimentare din piețe și supermarketuri sunt încă ambalate în materiale plastice de unică folosință, ceea ce duce la ingestia involuntară a microplasticelor.

Hainele sintetice conțin, de asemenea, microplastice, care ajung în oceane după spălare. Peștii ingeră plasticul, iar odată cu consumul acestora, microplasticele intră în lanțul alimentar uman.

Activistul de mediu Mihnea Matache atrage atenția că consumatorii de fructe de mare sunt cei mai expuși la ingestia microplasticelor.

După ce intră în sânge, microplasticele se depun pe pereții arterelor, crescând riscul de boli cardiovasculare. Medicii recomandă efectuarea de teste de screening regulat după vârsta de 40 de ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor