logo
RNTV Live

Cine o va înlocui pe Magdalena Trofin, viceprimarul Ploieştiului?

cl_ploiesti_aprilie
Marin Ana

Luni, va avea loc o ședința extraordinară a Consiliului Local în care va fi ales noul viceprimar al Ploieștiului, care o va înlocui pe Magdalena Trofin.

Conform convocatorului semnat de 9 consilieri liberali, şedinţa va avea loc la ora 15.00.

Reamintim că, la sfârşitul lunii august, viceprimarul Magdalena Trofin a fost eliberată din funcţie prin votul majoritar al consilierilor locali.

Astfel, pentru revocarea din funcţie a lui Trofin s-au înregistrat 22 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere. Consilierii partidului Prahova în Acţiune nu au participat la vot.

Semnatarii proiectului de hotărâre, între care se află şi consilieri USR, îi reproşează Magdalenei Trofin o slabă gestionare a bugetului, hărţuirea unui funcţionar public din Direcţia Economică prin neacordarea concediului de odihnă conform solicitărilor şi cererea de note explicative în mod repetat, şi faptul că nu a gestionat corespunzător problemele spitalelor aflate în subordinea sa.

„Prezentul proiect e hotărâre este unul dintre cele mai importante proiecte care pot fi supus atenţiei, dezbaterii şi adoptării de către consiliul local al unei unităţi administrativ-teritoriale. Importanţa acestei funcţii rezidă din prevederile art. 152 alin 1 din Codul Administrativ care explică rolul viceprimarului şi care precizează că <viceprimarul este subordonatul primarului şi, în situaţiile prevăzute de lege, este înlocuitorul de drept al acestuia, situaţie în care exercită în numele primarului atribuţiile ce îi revin acestuia>. (…) Ţinând cont de faptul că, la acest moment, Primăria Municipiului Ploieşti nu are desemnat unul dintre cei doi viceprimari, iar administrarea oraşului necesită alegerea cât mai rapidă a acestuia, iniţiatorii- minim o treime din membrii Consiliului Local- supun plenului Consiliului Local proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului municipiului Ploieşti spre a fi adoptat conform propunerilor care vor fi făcute de către consilierii locali”, se arată în referatul de aprobate ataşat proiectului de hotărâre.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:NOUL VICEPRIMAR AL PLOIEŞTIULUI VA FI ALES, LUNI, ÎN ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ DE CONSILIU LOCAL – NecenzuratPH

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor