logo
RNTV Live

Cine mai salvează TCE? Datorii uriașe, blocaj la Primăria Ploiești!

TCE
Ciprian Radu

Datoriile acumulate de TCE Ploiești sunt uriașe. Societatea e în colaps și se vorbește deja despre intrarea în insolvență. O șansă de menținere pe linia de plutire e acoperirea diferenței dintre venituri și cheltuieli. Anul ăsta însă, direcțiile din Primărie care l-au luat pe NU în brațe au dat aviz negativ, deși, tot ele, în anii trecuți, au avizat favorabil exact aceeași problemă. 

Potrivit directorului TCE, Alexandri Nicolae, datoriile totale acumulate de PCE Ploiești sunt de aproximativ 30 de milioane de lei.

15 milioane, la SPFL, 8 milioane la ANAF, 7 milioane la furnizori.

“Situația financiară este dramatică. A fost datorată pierderii celor două procese, cu ANAF și cu SPFC, ceea ce a generat o creștere a datoriei cu aproximativ 25 de milioane de lei. Anul trecut, am convenit reeșalonarea datoriei cu ANAF, anul acesta vom face același lucru cu SPFL. Petru asta însă, TCE trebuie să achite baza, de 5 milioane de lei, bani de care nu dispunem”, a declarat directorul TCE, într-o conferință de presă susținută vineri.

Toate speranțele se îndreaptă către Primăria Ploiești, care, conform contractului de delegare, ar trebui să acopere diferența dintre venituri și cheltuieli pe 2016, care se ridică la suma de 6,7 milioane.

Juridicul și Economicul n-au dat însă aviz favorabil proiectului de hotărâre, deși, în anii trecuți au fost de acord, pe același proiect, dar cu sume mai mici.

“Nu știu care vor fi, până la urmă, deciziile, însă pot să spun că am văzut o atitudine de împotrivire a aparatului Primăriei. Dacă situația persistă, cred că, în două luni, TCE nu va mai putea realiza activitatea de transport.

Este o obligație a mea să dau în judecată Primăria Ploiești, oricât de mult ar dura până la soluționare. Acțiunea în judecată nu rezolvă însă problema de fond pe care o avem, durează prea mult”, a adăugat Alexandri Nicolae.

Directorul TCE a precizat că, pentru situația în care a ajuns compania, vor trebui să plătească toți cei vinovați din 2011 încoace, de la controlul Curții de Conturi. “Dacă acele măsuri impuse ar fi fost aplicate, nu s-ar fi ajuns aici”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor