logo
RNTV Live

Cine este luat pe front în caz de război. Nu toti bărbaţii între 18 şi 60 au această obligaţia

soldati romani
Theo Tănăsescu

Cine este luat pe front în caz de război. Nu toti bărbaţii între 18 şi 60 au această obligaţia.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dâncu, dă asigurări că nu se pune problema ca toţo bărbaţii cu vârsta între 18 şi 60 de ani să fie luaţi pe front în caz de nevoie. Există excepţii, notează antena3.ro. Mai mult decât atăt, nu există motive de îngrijorare că România ar fi nevoită să lupte în război.

“Mobilizarea tuturor bărbaților între 18 și 60 de ani nu se poate. Cineva care nu a făcut stagiul militar, indiferent de vârsta lui, nu poate fi mobilizat pe front. Vorbim despre situații ipotetice. În momentul ăsta nu există nicio dovadă, niciun argument că România și NATO ar intra în vreun conflict cu Federația Rusă”, a declarat Vasile Dîncu.

Refuzul unei persoane de a fi încorporată în armată, în cazul solicitărilor în scris formulate de autorități, este considerat infracțiune potrivit Codului Penal din 2009.

Potrivit art. 432 din Codul Penal, „fapta persoanei care, în timp de război sau pe durata stării de asediu, îşi provoacă vătămări integrității corporale sau sănătății, simulează o boală sau o infirmitate, folosește înscrisuri false sau orice alte mijloace, în scopul de a se sustrage de la serviciul militar, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”, potrivit sursei citate.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cei-care-au-ne-nevoie-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor