logo
RNTV Live

Chilia unei mănăstiri din Neamț, mistuită de o lumânare nesupravegheată

ezgif.com-webp-to-jpg (41)
Ștefan Petre

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ informează că o chilie și trei anexe de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din localitatea Mitocu Bălan, s-au făcut scrum într-un incendiu izbucnit sâmbătă, după ce o lumânare a fost lăsată nesupravegheată.

Pompierii din Târgu-Neamţ au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de stingere şi două motopompe, fiind ajutați și de voluntari din Crăcăoani.

Intervenția pompierilor a durat mai bine de 7 ore!

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la trei anexe gospodăreşti şi o chilie ce aparţin Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu posibilitatea propagării şi la locuinţă şi alte anexe.

Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Au ars chilia din lemn cu bunurile din interior, trei anexe gospodăreşti, 100 metri cubi de lemn de foc şi 10 metri cubi de căpriori lemn”, a declarat locotenentul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Sursă: Știrile Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor