logo
RNTV Live

Chiar ne iau la mișto? Ploieștenii reclamă calitatea aerului, autoritățile anunță că vor face studii

poluare-ploiesti
rnews

Aprilie 2016 – Comisarii Gărzii de Mediu Prahova anunță că vor face controale la rafinăriile din jurul municipiului Ploieşti. Nu e o inițiativă proprie, așa cum s-ar putea aștepta un cetățean care își plătește cu seriozitate taxele și impozitele, ci Prefectura convoacă Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului și Direcția de Sănătate după ce mai mulți ploieșteni reclamă calitatea aerului şi disconfortul creat de mirosurile neplăcute. De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova a anunțat că va demara, împreună cu APM Bucureşti şi APM Dolj, o campanie de monitorizare a emisiilor/imisiilor la SC Petrotel Lukoil SA. Și, pentru o perioadă, nimeni nu mai vorbește despre poluare.

August 2016 – Ploieștenii se plâng din cauza poluării, Garda de Mediu face un control la rafinăria Likoil. “Este o inspecţie complexă”, a declarat, la acea vreme, Daniela Tudorache, comisar şef Garda de Mediu Prahova. “Rafinăria «Petrotel-Lukoil» monitorizează strict activitatea instalaţiilor tehnologice şi emisiile atmosferice şi respectă valorile limita impuse prin Autorizaţia de Mediu”, se arată în comunicat citat. “Se simte acest miros, dar din păcate nu se poate pune exact degetul pe poluator. Trebuie să realizăm un studiu la nivelul municipiului Ploieşti cu privire la modul în care se mişcă aerul ca să determinăm cu siguranţă cine este poluatorul de fiecare dată”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. Iarăși liniște…

Octombrie 2016 – „Trebuie realizat un studiu care să ne arate modul în care avem circuitul aerului la nivelul municipiului Ploiești, pe baza acestui studiu trebuiesc amplasate anumite centre de monitorizare astfel încât, în momentul în care se produce o poluare, să știm care este poluatorul. Din păcate, la nivelul municipiului nu există un astfel de studiu, am avut deja discuții cu Garda de Mediu și Agenția de Mediu în vederea demarării unui astfel de proiect. Garda de Mediu susține că nu sunt depășiți parametrii stabiliți. Dar să știți că există alte localități, unde nu există un grad la fel de ridicat de poluare, unde incidența bolilor pulmonare este mult mai mare”,  declară primarul Adrian Dobre, adică spune exact aceleași lucruri ca în luna august. Și probabil, ca de fiecare dată când va fi întrebat.

Mâine vă vom prezenta cel mai hilar document întocmit pe tema poluării de vreo instituție din Prahova. Răbdare, o să râdeți copios!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor