logo
RNTV Live

CFR Cluj, în pericol de a pierde cupele europene

Romania Superliga1: FC Universitatea “U” Cluj vs FC U Craiova 1948, Stadion Medias, Medias, Romania – 08 Apr 2023
Fălcescu Andreea

Echipa condusă de antrenorul Nicolo Napoli se va confrunta cu CFR Cluj sau Universitatea Craiova în meciul decisiv. Universitatea Craiova 1948 va afla identitatea adversarului său duminică.

Una dintre echipele CFR Cluj și Universitatea Craiova nu va reuși să se califice în competițiile europene.

Echipa care va obține locul trei în play-off va accede la baraj. Cu o singură etapă rămasă de disputat, CFR Cluj se află pe ultimul loc al podiumului cu 42 de puncte, având un avans de două puncte față de Universitatea Craiova.

În ultima etapă, CFR Cluj va juca împotriva deja campioanei Farul pe teren propriu, meciul fiind programat duminică la ora 21:00 și va fi transmis în direct la Digi Sport 1. În același timp, Universitatea Craiova va întâlni Sepsi, meciul fiind transmis la Digi Sport 2.

Înainte de aceste două dueluri, calculele sunt simple. CFR Cluj va merge la baraj dacă obține cel puțin același rezultat ca și Universitatea Craiova. În schimb, oltenii sunt obligați să câștige și să sperăm că CFR Cluj nu va învinge Farul.

Dacă gazdele câștigă la Craiova și există un rezultat de egalitate în meciul din Cluj, Universitatea Craiova va merge la baraj. În acest scenariu, cele două echipe rivale ar avea același număr de puncte, dar Universitatea Craiova ar avea avantajul deoarece nu a beneficiat de rotunjire la intrarea în play-off.

După cinci titluri consecutive, CFR Cluj se confruntă cu riscul de a nu se califica în cupele europene.

Aceasta ar fi o situație neobișnuită pentru echipa care a dominat fotbalul românesc în ultimii ani. Din 2018 și până în prezent, CFR Cluj a participat în fiecare sezon la competițiile europene.

În schimb, Universitatea Craiova ar putea rata cupele europene pentru prima dată în ultimii șapte ani. Aceasta ar fi o premieră negativă pentru echipa olteană, care a fost prezentă în fazele preliminare ale competițiilor continentale începând cu sezonul 2017-2018.

Farul, FCSB și Sepsi și-au asigurat deja locurile în competițiile europene pentru sezonul următor.

Campioana, echipa Farul, va participa în turul întâi preliminar al UEFA Champions League, având astfel șansa de a avansa în etapele superioare ale competiției.

FCSB, echipa clasată pe locul doi în campionat, și Sepsi, câștigătoarea Cupei României, vor începe aventura europeană în turul doi preliminar al Conference League, unde vor încerca să obțină rezultate bune și să progreseze în competiție.

Sursa: digisport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor