logo
RNTV Live

Cetățean român retinut pentru trădare. Informații militare, transmise Ambasadei rusești

Fond NATO – Rusia
Erika Stoica

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Potrivit probatoriului administrat, individul a efectuat supravegherea unor obiective militare românești și NATO din apropierea municipiului Tulcea începând cu anul 2022. A colectat informații cu caracter militar și a realizat fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmit diplomaților din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunile judiciare au fost realizate în colaborare cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate. Serviciul Român de Informații, Direcția Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” au acordat sprijin în desfășurarea acțiunii.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor