logo
RNTV Live

CET Brazi , preluat de Primăria Ploiești?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

CET Brazi , preluat de Primăria Ploiești?

Legalitatea celor două Hotărâri ale Consiliului Local Ploiești privind solicitarea de preluare a CET Brazi, respectiv înfiinţarea unei societăți proprii de termoficare este analizată în prezent de Prefectura Județului Prahova. Asta după ce conducerea Primăriei Ploiești a solicitat un punct de vedere în contextul în care cele două Hotărâri au fost votate fără a avea viză de legalitate. 

CET Brazi , preluat de Primăria Ploiești?

Primăria Ploieşti a solicitat un punct de vedere din partea Prefecturii Prahova cu privire la legalitatea celor două hotărâri adoptate joi de Consiliul Local. Este vorba, în primul rand, despre solicitarea de preluare a CET Brazi. De asemenea, este vorba despre înfiinţarea unei firme proprii de termoficare. Discuţii pe tema legalităţii au existat încă din timpul şedinţei. Atunci,cDirecţia Juridică a dat rapoarte negative. Reprezentanţa acestei direcţii care îi ţine locul secretarului general a anunţat că nu va da viza de legalitate.

În prezent, solictarea a ajuns pe masa prefectului Virgiliu Nanu. Urmază ca instituția pe care o conduce să emită în cel mai scurt timp un punct de vedere\

Reamintim că, secretarul general al municipiului, funcţionarul public responsabil de legalitatea documentelor, a lipsit de la şedinţa forului legislativ. Locul acestuia a fost ţinut de o reprezentantă a Direcţiei Juridice. Aceasta a anunţat că direcţia din care face parte a avut rapoarte nefavorabile la proiectele de hotărâre şi că, văzând raţionamentul colegilor, nu va semna proiectele de legalitate, în ciuda insistenţelor mai multor consilieri de a detalia elementele considerate nelegale, astfel încât să fie discutate amendamente prin care să fie aliniate proiectele la cerinţele juriştilor din Primărie.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor