logo
RNTV Live

Centura ocolitoare a orașului Mizil, scoasă la licitație. Cat costă?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Centura ocolitoare a orașului Mizil, scoasă la licitație. Cat costă?

Consiliul Judeţean Prahova a  scos la licitație proiectul în valoare de aproximativ 100  milioane de lei pentru realizarea unei şosele care să ocolească oraşul Mizil, prin nordul localităţii. Autoritățile speră ca investiția să fie realizată în maximum 18 luni de la data semnării contractului, perioadă în care este cuprinsă și faza de proiectare. Unul dintre proiectele de o importanță majoră pentru infrastructura rutieră din județul Prahova, în speță centura ocolitoare a orașului Mizil, a fost scoasă la licitație.

Centura ocolitoare, realizată în 18 luni

Aceasta ar urma să aibă o bandă pe sens şi o lungime de aproape 7,5 kilometri. Finanțarea va fi asigurată de Guvernul României prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“.

Obiectivul de investiții este aștepta cu mult interes atât de autoritățile locale din Mizil, cât și de cetățeni, care speră ca odată cu finalizarea lucrărilor la centură să scape de traficul intens din oraș.

Autoritățile locale susțin că imediat ce lucrările la centură  vor fi finalizate vor demara noi investiți în oraș, astfel încât să fie create noi zone de promenadă.

De precizat că Ministerul Dezvoltării va aloca fondurile necesare și pentru realizare obiectivelor de investiții în ceea ce privește variante ocolitoare ale localităților Comarnic și Păulești.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor