Centrul de testare a carburanților de la rafinăria Petrobrazi, modernizat cu 5 mil. euro

angajare

5 milioane de euro. Atât a investit cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei,OMV Petrom, în  modernizarea centrului de analize pentru controlul calităţii carburanţilor din cadrul rafinăriei Petrobrazi.

Acesta dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adăugă un laborator de ape-mediu. În cadrul centrului de analize se testează în permanență cei mai importanți parametri de calitate ai carburanților

” România nu are o problemă cu calitatea carburanţilor, însă pentru a ajunge la acest nivel de calitate în spate este multă muncă, sunt investiţii de miliarde de euro şi laboratoare ca acesta, în care se fac mii de analize pentru a verifica produsele care ies din rafinărie”, spune Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor sunt verificaţi în cadrul laboratoarelor, cum ar fi cifra octanică în cazul benzinei, respectiv cifra cetanică în cazul motorinei.

citeşte continuarea aici http://www.zf.ro/companii/energie/omv-petrom-a-investit-5-mil-euro-in-modernizarea-centrului-de-testare-de-la-petrobrazi-16457573

suirsa foto www.zf.ro

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here