logo
RNTV Live

CENTRU SOCIAL PENTRU BĂTRÂNI, LA PLOIEȘTI

Barbuceanu Nicoleta

Un centru social pentru bătrâni a fost deschis la Ploiești. Acesta a fost realizat din fonduri europene, prin extinderea casei parohiale a Bisericii Buna Vestire. La centrul respectiv funcționează o cantină socială, dar angajații de aici și voluntarii vor oferi și servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliul.

Centrul social ”Buna Vestire” din cadrul bisericii cu același nume din Ploiești a fost inaugurat săptămâna aceasta. Așezământul oferă două servcii sociale gratuite. Vorbim în primul rând despre cantina socială amenajată în fosta casă parohială care a fost extinsă.

Pe lângă cei 20 de bătrâni care pot mânca la cantină, de luni până vineri, alți 80 vor primi acasă hrană gătită în bucătăria centrului social.

De luna viitoare, și al doilea serviciu al centrului va fi disponibil. 25 de bătrâni vor beneficia de îngrijire la domiciliu. Și aceștia vor primi hrană, iar îngrijitorii le vor face cumpărăturile, le vor lua rețetele de la medicii de familie și le vor achiziționa medicamentele. Cei care vor avea nevoie vor beneficia de ședințe de kinetoterapie.

Beneficiarii Centrului social ”Buna Vestire” trebuie să aibă cel puțin 65 de ani și un venit de cel mult 1800 de lei pe membru de familie.

Proiectul centrului social a fost realizat din fonduri europene. Investiția se ridică la aproximativ două milioane de lei. Activitatea este susținută acum de Biserica ”Buna Vestire”, însă orice donație va fi binevenită în viitor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor