logo
RNTV Live

Centru de Transfuzii Sanguine Ploiesti traverseaza o perioada deosebit de grea/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Centru de Transfuzii Sanguine Ploiesti traverseaza o perioada deosebit de grea.

Centru de Transfuzii Sanguine Ploiesti, aproape cel mai mare din tara, traverseaza o perioada cu o lipsa acuta de sange. Si totul, in ciuda faptului ca au fost realizate mai multe campanii de donare, cu diverse primarii din Prahova, sau organizatii non-guernamentale. Reprezentantii institutiei sunt de parere ca pandemia de Coronavirus i-a facut pe oameni sa fie reticienti, iar daca in trecut erau colectate zilnic peste 100 de pungi cu lichid vital, acum cantitatea stransa este la jumatate.

Centru de Transfuzii Sanguine Ploiesti traverseaza o perioada deosebitde grea

Salile de asteptare ale Centrului de Trasfuzii Sanguine Ploiesti erau pline, odinioara, pana dupa orele pranzului. Acum, insa, perioadele acelea au ramas doar amintire. Sunt multi aceia care au renuntat sa vina in centrele de profil, iar pandemia de Coronavirus a acutizat si mai tare teama ca oamenii sa se prezinte de bunavoie pentru donare.

Campaniile out-door de donare au reprezentat o gura de aer pentru centrul de transfuzii din Ploiesti. Chiar si asa, sunt anumite echipamente necesare in procesul de colectare, ce nu pot fi transportate in afara institutiei.

De cand a dat viata unui copil Mihaela a inteles nevoia donarii de sange. Asa ca de atunci calca periodic pragul centrului de transfuzii din Ploiesti.

Un numar mai mare de donatori se inregistreaza in perioadele cand exista un apel punctual pentru anumiti bolnavi. Doar ca nevoie exista zilnic, iar reprezntantii centrului fac apel catre cei care pot sa nu ezite in a salva o viata, chiar pentru un om pe care nu l-a cunoscut vreodata.

Daniela Coman se afla pentru prima data intr-un centru de transfuzii. De nevoie, caci tatal are o problema de sanatate. A decis, insa, ca isi va face un obicei din a dona.

Centru de Transfuzie Ploiești râmâne unul extrem de important, nu doar pentru Prahova ci și pentru București. Donatorul de sânge are dreptul sa primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă 7 tichete de masa pentru produse alimentare, o zi libera de la locul de munca, în ziua donarii dar şi decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donarii.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor