Featured Video Play Icon

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița a anuntat că la nivelul judetului functionează două centre de permanență. Aici se acorda asistenta medicala celor care au nevoie. Oamenilor chiar le este recomandat ca atunci cand au o afectiune, indiferent de statutul de asigurat, să se adreseze în caz de necesitate, mai intai acestor centre de permanență.

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița a precizat că, la nivelul județului, funcționează două centre de permanență, la Răcari și Gura Șuții, pentru cei care au nevoie de ajutor medical.

Printre altele, serviciile medicale acordate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă sunt următoarele: asistenţă medicală în afecţiunile acute şi urgenţele medico-chirurgicale, în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice, trimitere către alte specialităţi în vederea internării,  administrarea medicației și materialelor sanitare necesare tratamentului de urgență care se asigură din trusa de urgență a centrului de permanență.

Garda se instituie în centrul de permanență, în zilele lucrătoare, între orele 15,00-8,00 dar se face gardă și în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. Funcționarea acestor centre de permanență are ca scop asigurarea continuității asistenței medicale, reprezentând una dintre soluțiile pentru decongestionarea Unitatile/Compartimentele de Primire a Urgențelor din  spitale, unde zilnic este un aflux de pacienți foarte mare.

In urma unei analize temeinice, CAS Dambovita consideră absolut necesar inființarea de noi centre de permanență la nivelul județului Dâmbovița.

By Costin