Cele mai interesante lucruri despre Capibara!

R-2-1
Constantin Corina

Cel mai mare rozător din lume este Capibara, află mai multe despre prietenosul animal

Cu greutatea unui om adult și un talent impresionant în înot, capibara este un rozător blând care trăiește în zonele cu vegetație abundentă de lângă apă.

Iată cinci curiozități fascinante despre acest animal din Lumea Nouă:

  1. Dimensiuni Impresionante: Capibara este cea mai mare specie de rozător din lume, ajungând să atingă greutatea de până la 65 de kilograme și o lungime de aproximativ 1,2 metri. Cu alte cuvinte, este asemănătoare ca dimensiune cu un adult.
  2. Viață Acvatică: Capibarele sunt excelente înotători și se simt în elementul lor în apă. Au degetele de la picioarele de la față și de la spate prevăzute cu membrane, ceea ce le face să fie extrem de adaptate pentru înot. Ele pot să stea sub apă pentru perioade scurte de timp și sunt capabile să traverseze râuri și bălți fără probleme.
  3. Dietă Vegetariană: Capibarele sunt erbivore și se hrănesc cu plante. Acestea pot consuma între 6 și 8 kilograme de vegetație în fiecare zi. Dieta lor include ierburi, tulpini, frunze și alte plante acvatice.
  4. Viață Socială Dezvoltată: Aceste rozătoare trăiesc în grupuri sociale mari, care pot ajunge până la 30 de indivizi. Acest comportament de grup le oferă o mai mare siguranță împotriva prădătorilor.
  5. Comportament Prietenos: Capibarele sunt cunoscute pentru comportamentul lor prietenos și blând. Ele sunt adesea văzute lăsând alte specii să se apropie de ele și chiar se pot împrieteni cu alte animale, precum păsările sau alte rozătoare.

Capibara este cu siguranță un animal fascinant și unul dintre cele mai interesante din Lumea Nouă, datorită combinației unice de dimensiuni, abilități acvatice și comportament social.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor