logo
RNTV Live

Cele mai căutate joburi în România

stockvault-job-opportunity2594_1200x768
Ștefan Petre

Pe platforma eJobs.ro, încă de la începutul anului 2023, au fost făcute peste 500.000 de căutări pentru un loc de muncă. Depășind pragul de 1 milion de aplicări, numărul înregistrat este cu mult peste cel de anul trecut, observându-se o evoluție radicală în ceea ce privește căutarea unui job.

Joburile de șofer sunt la mare căutare. Peste 35.000 de interogări în platformă au fost înregistrate. La fel este și cu posturile de inginer (16.500 de căutări) sau asistent medical (13.000 de căutări).

Totuși, în ciuda așteptărilor angajatorilor, în topul celor mai căutate locuri de muncă sunt cele remote, cu peste 10.000 de căutări. Cu peste 10.000 de interogări mai sunt și joburile de contabil, iar cu 7.500 (n.r. – interogări) și posturile de operator call center.

Roxana Drăghici: „Un fenomen foarte interesant pe care l-am remarcat în ultima perioadă ține de faptul că în foarte puține cazuri vedem candidați care caută un anumit angajator, iar acolo unde apar totuși nume, cel mai frecvent aparțin angajatorilor din retail. Deși atunci când primesc o ofertă sunt atenți și investighează reputația de angajator pe care și-a construit-o o anumită companie, în etapa inițială, cea în care prospectează ofertele din piață, numele companiei contează mult mai puțin decât aspecte precum salariul, programul sau descrierea atribuțiilor din fișa postului.”

Sursă: Antena 1

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor