Sursa foto: Fanatik

Sortiți Infernului (Hellbound) este un serial sud-coreean de televiziune dark fantasy disponibil pe platforme de streaming, regizat de Yeon Sang-ho. Acesta se bazează pe un webtoon creat de Yeon Sang-ho și poartă același nume.

Hellbound, un serial lansat în 2021, îi are în rolurile principale pe Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo, Park Jeong-min, Won Jin-ah și Yang Ik-june. Episodul pilot a fost prezentat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Toronto din 2021, marcând o realizare deosebită ca prima dramă coreeană prezentată la festival.

Lansat pe Netflix la data de 19 noiembrie 2021, Hellbound a devenit, în cea de-a doua zi, cel mai vizionat serial Netflix din lume, depășind Jocul Calamarului (Squid Game), lansat cu două luni înainte în Singapore. Deși a fost primit cu apreciere de critici, au observat și similitudini cu Squid Game în poveste.

Intriga serialului de pe Netflix

Hellbound se desfășoară în Coreea de Sud, în intervalul 2022-2027. Un fenomen supranatural cunoscut sub numele de „îngeri” începe să se manifeste, proclamând profeții denumite „decrete” care condamnă indivizi la Iad în viitor, fie în câteva secunde, fie în ani. Apar trei monștri supranaturali uriași, care distrug corpul acestor persoane într-o demonstrație spectaculoasă de putere numită „demonstrație”. Două organizații, Societatea Noul Adevăr, care are atribute cultice, și banda Arrowhead, câștigă putere exploatând fricile oamenilor.


Din cele șase episoade ale serialului, primele trei se concentrează pe un detectiv care investighează fenomenele supranaturale, pe liderul ordinului religios Noul Adevăr și pe un avocat cu principii. În schimb, episoadele 4-6 au loc 5 ani mai târziu și se concentrează pe un producător de televiziune și soția sa, care se confruntă cu faptul că bebelușul lor nou-născut este destinat Iadului.

Pe 24 septembrie 2022, Netflix a confirmat un al doilea sezon. La 2 martie 2023, Kim Sung-cheol a fost anunțat ca înlocuindu-l pe Yoo Ah-in în urma unor acuzații de consum de droguri. Actorii principali, precum Kim Hyun-joo, Kim Shin-rok, Yang Ik-june, Lee Dong-hee și Lee Re, își vor relua rolurile în sezonul 2. Alți actori precum Yang Dong-geun, Lim Seong-jae, Jo Dong-in și Moon Geun-young se vor alătura și vor contribui la poveste. În data de 12 iunie 2023, s-a confirmat că Yang Dong-geun a ieșit din motive personale și va fi înlocuit de Hong Eui-joon.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *