logo
RNTV Live

În cel mai scurt timp, angajaţii nu vor mai primi tichete de masă

tichetelor de masă
Mihai Constantinescu

În cel mai scurt timp, angajaţii nu vor mai primi tichete de masă! Asta se doreşte prin proiectul legii salarizării făcut public recent. Acesta aduce la schimb însă alocare de indemnizaţii de hrană anuale, la nivelul a două salarii de bază minime brute. Vor fi şi câteva excepţii: personalul din apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Mulți dintre angajații la stat care primesc tichete cu o valoare de 15 lei ar fi dezavantajați. Considerând că se acordă 22 de tichete pe lună, anumiți salariați primesc anual aproape 4.000 de lei. Dacă vor primi indemnizații de hrană, valoarea totală pe care respectivii salariați ar putea să o primească s-ar ridica la cel mult 2.900 de lei. Calculul reprezintă adunarea a două salarii minime brute pe economie, un salariu minim brut fiind de 1.450 de lei. În aceste condiții, paguba salariaților care primesc tichete cu o valoare de 15 lei ajunge la 1.000 de lei.

sursa http://www.telegrafonline.ro/dispar-tichetele-de-masa-cu-ce-ar-putea-fi-inlocuite

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor