logo
RNTV Live

Cel mai mare șarpe din lume găsit a fost împușcat de vânători în pădurea tropicală amazoniană

OIF
Constantin Corina

În pădurea tropicală amazoniană, vânătorii au împușcat cel mai mare șarpe din lume găsit vreodată, Anaconda Verde de Nord, cunoscută sub numele de Ana Julia.

Descoperită moartă în râul Formoso din zona rurală Bonito, în sudul Braziliei, pe 24 martie, această anacondă impresionantă măsura aproape 8 metri și cântărea 200 de kilograme.

Experții indică faptul că dimensiunile sale erau comparabile cu cele ale unei anvelope de mașină și că capul său era de mărimea unui om. Cristian Dimitris, cineast specializat în animale sălbatice, a confirmat identitatea șarpelui, subliniind că a comparat semnele distinctive de pe fața sa, asemănătoare cu amprentele digitale.

El a adăugat că Ana Julia este considerată cea mai celebră anacondă din lume, fiind emblematică pentru regiune. Fotografiile acestui exemplar remarcabil au fost deja distribuite pe scară largă, conform informațiilor furnizate de Metro.

„Cât de bolnav trebuie să fii ca să faci asta unui animal atât de frumos și unic? Din câte știm, era super sănătoasă și încă în floarea vieții ei, așa că ar fi putut avea mulți urmași în anii următori. Deoarece nu sunt mulți dintre acești șerpi giganți colosali care înoată, lovitura pentru biodiversitate este enormă. Era cel mai mare șarpe pe care l-am văzut vreodată cu ochii mei. Am înotat lângă ea cel puțin o oră.” transmite un om de știință ce a fost printre cei 15 implicați în descoperirea Anacondei verzi de nord .

 Profesorul Jesus Rivas, liderul unui studiu, a declarat pentru What’sTheJam: „Am studiat anaconde de 32 de ani, așa că acest lucru ridică întrebarea despre câte alte specii există despre care nu știm. Această descoperire umilește mintea în ceea ce privește adevărata diversitate a Americii de Sud.” 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor