logo
RNTV Live

Cel mai bătrân câine din lume! Află povestea lui Bobi

cainele-bobi-cel-mai-batran-guiness-world-record-18823773
Constantin Corina

Cel mai bătrân câine din lume este cu un an mai în vârstă: Bobi, un socialist care iubește somnul lângă foc, a împlinit 31 de ani.

Bobi trăiește în satul Conqueiros, din zona Leiria, Portugalia, loc în care și-a petrecut existența. Povestea sa ar fi putut să fie una cu final tragic, încă din ziua în care a venit pe lume. Pe 31 mai 1992 a fost unul dintre cei patru pui masculi care s-a născut într-o anexă a gospodăriei familii Costa, unde au depozitat lemne.

Costa, stăpâna acestuia spune că unul dintre cei mai mari factori ai longevității lui Bobi este „mediul calm și pașnic” în care trăiește, potrivit Guinness. De asemenea, mănâncă doar hrană umană, a spus proprietarul său.

De-a lungul vieții, Bobi, al cărui stăpân l-a numit „câine foarte sociabil” a cutreierat în voie prin pădurile din jurul casei lui Costa și nu a fost niciodată legat sau legat în lesă.

  • “Bobi doarme foarte mult. Se întinde imediat în pat după ce a mâncat, deși în zilele reci alege să tragă un pui de somn lângă foc”.
  • „Bobi este special pentru că a-l privi este ca și cum ne-am aminti de oamenii care au făcut parte din familia noastră și, din păcate, nu mai sunt aici, cum ar fi tatăl meu, fratele meu sau bunicii mei care au părăsit deja această lume”, a spus proprietara sa.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, animal cu o speranță medie de viață de 12-14 ani. Guinness World Records și-a actualizat recordurile și a anunțat că Bobi nu este doar cel mai bătrân câine în viață, ci și cel mai bătrân câine în viață din toate timpurile. În trecut, deținătorul recordului a fost Bluey (1910-1939), un câine australian care a trăit până la 29 de ani și 5 luni.

Sursa: eu.usatoday.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor