logo
RNTV Live

Cea mai tânăra persoană care suferă de Alzheimer are doar 19 ani

d3de300d-b65f-4f33-916b-ad896d9b227b
Pantazi Bianca

Pacientul este un băiat chinez, iar primele simptome i-au apărut la vărsta de 17 ani, ulterior fiind diagnosticat.

”Cazurile de demență Alzheimer cu debut la tineri nu sunt nimic nou, dar 19 este într-adevăr un record” au spus experții.

Băiatul diagnosticat cu Alzheimer la vârsta de 19 ani a devenit cel mai tânăr pacient din lume cu această formă de demență senilă.

Potrivit celor publicate în Journal of Alzheimer’s Disease de echipa profesorului Jia Jianping, neurolog la Spitalul PPrieteniei și Centrul Național de Cercetare Clinică pentru Boli Geriatrice din Beijing, totul a început când acesta avea doar 17 ani, cu probleme de concentrare între mesele de liceu. Avea dificultăți de concentrare și de indeplinire a sarcinilor și nu mai putea să citească cum o făcea înainte, cu deficiente evidente de memorie pe termen scurt. Mai mult, băiatul s-a izolat de familie și prieteni, nu își putea aminti unde își punea lucrurile personale, sau dacă a mâncat sau băut deja.

Prof. Paolo Maria Rossini, șeful Demartamentul de Neuroștiință și Neuroreabilitare al IRCCS San Raffaele comentează ”Dacă s-ar confirma prin analize ulterioare, acesta ar fi cel mai tânăr pacient din lume”.

”În realitate, cazurile de demeță Alzheimer cu debut juvenil nu sunt o raritate și o noutate, dar 19 ani este într-adevăr un record”, adaugă el. Primul caz descris de Alzheimer a fost identificat în 1906 de neurologul german de la care boala și-a luat numele, fiind vorba despre o femeie de 49 de ani.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (10) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Boala Alzheimer loveşte toate vârstele: cel mai tânăr bolnav din lume are 19 ani (mediafax.ro)

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor