logo
RNTV Live

SPECIAL: Familia regală care are joburi și merge cu trenul

in-this-handout-photo-provided-by-the-royal-court-princess-news-photo-1616432926_
Ștefan Petre

Orientul Mijlociu adăpostește cele mai bogate monarhii din lume, însă unde se află reversul medaliei?

Răspunsul este Norvegia, una dintre cele mai bogate țări europene. Vă vine să credeți sau nu, aici se află cea mai modestă familie regală din Europa.

Este vorba de regele Harald al Norvegiei, în vârstă de 85 de ani, și familia acestuia. Averea sa personală se estimează la aproximativ 25 de milioane de euro (2019).

Un lucru interesat este că, în comparație cu alte case regale europene, această familie regală duce o viață foarte simplă. Femeile se îmbracă modest, indiferent dacă participă la un eveniment formal sau doar la o ieșire pe afară.

Membrii familiei sunt obișnuiți să-și genereze profit pe cont propriu, fără să se folosească de banii contribuabililor, scrie Adevărul. În plus, aceștia frecventează transportul în comun, populația norvegiană fiind de nenumărate ori surprinsă de către familia regală ce își făcea apariția în același tren cu ei.

Palatul monarhal din Oslo este unul unic, neavând garduri sau ziduri în jurul acestuia. De asemenea, reședința regală are o arhitectură simplă și o dimensiune mică, față de alte locuințe de acest gen din Europa.

Citește mai mult despre familia regală a Norvegiei aici: https://adevarul.ro/showbiz/vedete/cea-mai-modesta-familie-regala-din-europa-printii-2240023.html

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor