logo
RNTV Live

Cea mai mare pensie specială din România este de 16.000 euro lunar. Acest lucru s-au putea schimba chiar AZI!

sursă foto Click
Mihai Constantinescu

Cea mai mare pensie specială din România este de 16.000 euro lunar, un venit la care un pensionar de rând nici măcar nu îndrăzneşte să viseze.

Potrivit antena3, de pensii speciale beneficiază parlamentarii, primarii, aviatorii și personalul de bord, auditorii Curții de Conturi, Avocatul Poporului, diplomaţii şi personalul aeronautic navigant.

Pensiile de serviciu sunt cele militare şi aici sunt incluse cele ale personalului din MAI, MApN, SRI, SIE, STS și SPP, pensiile magistraţilor şi cele ale angajaţilor din penitenciare.

Pensiile speciale sau de serviciu au două componente: adică o parte contributivă, care este suportată din bugetul asigurărilor sociale de stat, şi pentru această parte s-a contribuit, și o alta pentru care beneficiarii nu au contribuit. Aceşti bani vin din bugetul de stat, adică de la noi toţi, din banii plătiţi de români prin taxe şi impozite.

Cea mai mare pensie de acest gen din România este 78.634 de lei! Această sumă o încasează lunar un comandant de penitenciar în perioada comunistă. Aproximativ 16.000 de euro.

Aşadar, cele mai mari pensii speciale le au magistraţii, parlamentarii şi diplomaţii. Magistraţii au între 37.000 şi 78.000 lei, potriit sursei citate

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat marţi că proiectele de eliminare a pensiilor speciale urmează să fie trimise Comisiei pentru statut imediat după constituirea acesteie, în vederea elaborării raportului care va fi votat de plen.

“În măsura în care va fi posibil procedural şi regulamentar, raportul va fi dezbătut miercuri. Dacă nu va fi posibil, atunci la prima şedinţă (de după cea de miercuri, n.r.). Oricum am stabilit un termen de maxim o săptămână. Dacă va fi posibil, îl vom introduce pe ordinea de zi de plen de miercuri”, a explicat Orban, potrivit antena3.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor