logo
RNTV Live

Cea mai călduroasă lună ianuarie înregistrată vreodată a fost în Europa

sursă foto Gandul.info
Tudor Teodora

La nivel mondial, luna ianuarie din 2023 a fost a șaptea cea mai caldă lună ianuarie înregistrată vreodată, conform Administrației Naționale Oceanică și Atmosferică (NOAA). Luna precedentă a înregistrat o temperatură medie globală a suprafața oceanică și terestră cu 1,57 grade Fahrenheit mai mare decât media.

A fost, de asemenea, al 47-lea an consecutiv în care luna ianuarie a fost mai caldă decât media secolului XX.

La nivel continental, Europa a avut cea mai caldă ianuarie înregistrată vreodată, în timp ce America de Nord a înregistrat a cincea cea mai caldă temperatură, iar Africa a șasea. Emisfera nordică a înregistrat luna trecută a cincea cea mai caldă ianuarie înregistrată vreodată. 

De asemenea, luna a înregistrat un nou minim pentru ianuarie în ceea ce privește acoperirea cu gheață a Antarcticii, ceea ce a depășit recordul stabilit n 2017 cu aproximativ 210.000 de mile pătrate. 

Între timp, în Antartica s-a înregistrat a treia cea mai mică acoperire de gheață de mare înregistrată vreodată, cu circa 234.000 de mile pătrate mai puțin decât media din 1991 până în 2020. 

Cea mai călduroasă lună ianuarie globală înregistrată vreodată a avut loc în 2020, potrivit NOAA, depășind recordul anterior din 2016.

Ziua de Anul Nou din acest an a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în opt țări – Polonia, Belarus, Olanda, Danemarca, Letonia, Lituania și Cehia, potrivit meteorologului Scott Duncan.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Europa a avut cea mai caldă lună ianuarie înregistrată vreodată, a anunțat Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Statele Unite / Luna ianuarie din 2023 a fost a șaptea cea mai caldă din istorie la nivel global 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor