Sursă foto: HousingAnywhere

Marți după-amiază, a avut loc o ședință între premierul Marcel Ciolacu și reprezentantul Asociației Marilor Retaileri, pe fondul discuțiilor despre ieftinirea unor produse de bază.

George Bădescu, care este directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, a transmis, după consultările de la Palatul Victoria de marți, că a fost doar o discuţie exploratorie, dar „este important că decizia va fi luată pentru toţi operatorii de pe lanţul economic, deci nu se va limita doar la comercianţi sau în zona de procesare”.

Directorul a mai spus că „nu s-a discutat despre cifre, nu s-a discutat despre numere”, dar la următoarea şedinţă se va stabili probabil o listă de produse de bază. „Ideea este că se va implementa pe o perioadă limitată, ca o soluţie de avarie”.

George Bădescu: „Deocamdată nu s-a discutat pe cifre concrete, s-a făcut un sumar al produselor care putea să intre pe… în general produsele de bază, aşa cum sunt ele definite şi în codurile CAEN… e vorba de carne, lapte, ouă, legume-fructe, panificaţie, nimic deosebit (…) Încă nu am ajuns foarte departe, pentru că aceasta a fost, să spunem, o discuţie exploratorie, însă este important că decizia va fi luată pentru toţi operatorii de pe lanţul economic, deci nu se va limita doar la comercianţi sau în zona de procesare.”

Conform acestuia, aspectele comerciale vor fi validate de Consiliul Concurenţei.

„Nu s-a discutat despre cifre, nu s-a discutat despre numere, însă este evident că există o atmosferă generală pozitivă şi noi ne-am exprimat aprecierea pentru că a existat acest dialog. Discutăm aici despre faptul că inflaţia nu este un fenomen pozitiv şi trebuie să găsim formule prin care să se păstreze această putere de cumpărare”, continuă Bădescu.

Vezi aici întreaga declarație.

Citește și:

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *