logo
RNTV Live

Ce subiecte au primit elevii în cadrul probei la Matematică de la examenul de Bacalaureat 2023

evaluarea nationala
Andrei-Vlăduț Gușter

Ministerul Educației a făcut publice subiectele pentru proba de matematică a examenului de Bacalaureat din sesiunea de toamnă, care a avut loc joi, 17 august, la ora 15:00. Proba a început la ora 9:00, oferind candidaților o perioadă de 3 ore pentru a rezolva subiectele. Aceasta a reprezentat prima sesiune de corectare digitalizată a unui examen național din România.

Conform informațiilor de pe Edupedu.ro, procesul de scanare a lucrărilor la Bacalaureat a creat surprize neplăcute pentru mulți profesori asistenți, în special la prima probă, cea de limba română. Aceștia au fost instruiți în dimineața probei, printr-un schimb de documente pe grupurile de Whatsapp.

În emisiunea InfoEdu de la TVR Info, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a menționat că erorile și problemele apărute în prima zi de examen sunt considerate „normale”, iar anticipau astfel de situații.

Durata alocată candidaților a fost de 180 de minute, începând imediat după ce subiectele au fost distribuite către aceștia.

Pentru profilul Real, Matematică-Informatică, subiectul al doilea a implicat rezolvarea de exerciții legate de polinoame.

Subiect specializarea Matematică-Informatică:

Subiect specializarea Științele Naturii:

Subiect profilul Tehnologic:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor