Pe lângă bucatele tradiționale, de pe masa festivă din noaptea de Revelion, adaugă și struguri, pește, fasole, linte, mazăre, soia și năut, pentru a avea un meniu care să-ți aducă noroc în noul an.

Solzii peștelui se aseamănă cu banii iar faptul că peștii se găsesc în bancuri simbolizează de asemenea ideea de abundență.

Obiceiul de a se mânca 12 boabe de struguri la miezul nopții de Revelion este preluat de la spanioli. Fiecare reprezintă o lună din anul ce urmează. În funcție de cât de dulce este, așa va fi și luna respectivă: mai bună sau mai dificilă.

Prezența porcului pe masa de Revelion este deja o obișnuință. Porcul înseamnă prosperitate, nu degeaba majoritatea pușculițelor au formă de purceluși. Alte produse culinare care aduc noroc dacă sunt consumate la cumpăna dintre ani sunt tortul sau prăjiturelele în formă circulară, care simbolizează veșnicia.

sursa digi24.ro

foto cu caracter ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *