logo
RNTV Live

Ce se întâmplă cu voucherele de energie ale pensionarilor

bani-de-la-stat-pentru-romani-scaled
Andrei-Vlăduț Gușter

Cu o valoare de 1.400 de lei, vocherele de energie i-au ajutat pe românii pensionați să iși plătească facturile. Bonusurile primite din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene se încarcă de două ori pe an, cu 700 de lei.

Aceste carduri sunt primite prin intermediul Companiei Naționale Poșta Română. Începând cu data de 20 februarie și până la data de 26 aprilie 2023, o sumă de 464 de milioane de lei a fost achitată prin intermediul ajutorului pus la dispoziție de stat, iar cele mai multe plăți s-au efectuat în Prahova, București, Iași, Suceava, Bacău.

Ajutorul primit din partea statului pentru plata facturilor de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire, a fost folosit de aproximativ 2 milioane de români.

Vezi aici declarația ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene

Marcel Boloș: „Sunt deja două luni de când am început implementarea programului de sprijin pentru plata facturilor la energie și am atins pragul de 2 milioane de familii care au achitat facturi din sumele virate pe carduri.

Mai mult de o treime din beneficiarii care au făcut plăți fără să se deplaseze de la domiciliu în acest scop, fie pentru că au folosit platforma online de plată oferită de Poșta Română, fie pentru că au solicitat factorul poștal la domiciliu și au achitat cu sprijinul acestuia. Faptul că au existat aceste 3 variante de plată, dintre care două permit plata de acasă, este cu adevărat o reușită.

Reamintesc tuturor posesorilor de carduri de energie că mai au la dispoziție două luni pentru a utiliza banii aferenți primei tranșe.

De asemenea, pentru a extinde și simplifica sprijinul acordat, am finalizat proiectul de act normativ prin care se prevede compensarea prețului pentru mai multe tipuri de energie decât cele prevăzute acum: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

Mai mult, avem în plan să permitem și achitarea de facturi mai vechi și să extindem termenul până în februarie.”

Sursă: kanald.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor