logo
RNTV Live

Ce se întâmplă cu supraimpozitarea veniturilor mari și pensiilor mari

consiliu_local_pnl
Theo Tănăsescu

Astăzi se reiau discuțiile pe tema supra impozitării veniturilor mari și a pensiilor speciale. Se anunță discuții aprinse însă, în condițiile în care PSD insistă chiar pe măsurile de care liberalii nu vor să audă.

Cu doar câteva zile înainte ca noul Cod fiscal să fie adoptat, social-democrații insistă exact cu măsurile pe care le resping cei din Partidul Național Liberal.

Liderii PSD au anunțat că vor propune în cadrul coaliției de guvernare ca veniturile mai mari decât salariul președintelui României, Klaus Iohannis, care este în acest moment de aproape 25.000 lei să fie impozitate cu 40 %. La fel și în cazul pensiilor speciale. Aici, social-democrații propun ca această supra impozitare să fie în două trepte, o cotă de impozitare de 40 % pentru pensiile speciale mai mari de 9.000 lei și o cotă de impozitare de 90 % pentru pensiile speciale mai mari de 18.000 lei, lunar.

Mai multe informații găsiți aici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor