Sursă foto: Infofinanciar

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, liberalul Laurențiu Leoreanu, anunță că a găsit o soluție constituțională viabilă pentru a corecta inechitățile generate în 2017 de modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Aceasta modificare anulase actualizarea soldei de grad/salariului gradului profesional pentru personalul deja pensionat în raport cu cei aflați în activitate.

Deputatul PNL arată într-o postare că în cadrul şedinţei Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, pe care o prezidez, am căutat şi găsit soluţia viabilă din punct de vedere constituţional pentru a repara inechităţile generate în anul 2017 de modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin care s-a anulat actualizarea soldei de grad/salariului gradului profesional pentru personalul deja pensionat în raport cu cei aflaţi în activitate.

”A fost o dorinţă comună a membrilor Comisiei pentru apărare de a identifica cea mai bună soluţie, din punct de vedere constituţinal, din cele trei propuneri de amendamente înaintate. În procesul de dezbatere au fost implicaţi reprezentanţi ai sindicatelor militarilor aflaţi în rezervă, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi colegi deputaţi”, precizează Leoreanu.

Potrivit amendamentului, după Art. XII se introduce un nou articol, art. XII1 cu următorul cuprins: Art. XII1 – Prin derogare de la dispoziţiile art.60 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.556 din 27 iulie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, partea din pensie corespunzătoare soldei de grad/salariului gradului profesional se actualizează permanent potrivit soldei de grad/salariului gradului profesional a cadrelor în activitate şi se aplică şi pentru recalcularea pensiilor aflate în plată la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

După Art. XVI se introduce un nou articol, art. XVII cu următorul cuprins: Art. XVII – În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Casa de pensii sectorială reactualizează toate pensiile aflate în plată în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la art. XII1 din prezenta ordonanţă de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *