logo
RNTV Live

Ce se întâmplă cu medicul care a refuzat să consulte o bătrână pe motiv că este “boschetăriţă”

sursa foto libertate.ro
Mihai Constantinescu

Medicul care a refuzat să consulte bătrână, cercetat în comisia de disciplină

Ce se întâmplă cu medicul care a refuzat să consulte o bătrână pe motiv că este “boschetăriţă”.

Atitudinea medicului de la UPU Ploieşti care a refuzat să acorde ajutor medical unei bătrâne pe motiv că este om al străzii nu a rămas fără urmări. Potrivit ziarulincomod.ro, acesta este cercetat disciplinar de către superiorii săi.

CITEŞTE ŞTIREA INIŢIALĂ AICI

“În urma anchetei administrative efectuată la nivelul personalului UPU și analizei documentelor medicale rezultă următoarele:

În data de 31.03.2018, ora 19:06, a fost adusă de ambulanță o pacientă afirmând că a venit pentru a-i fi scoase firele de sutură de la o plagă pe care o avea după un traumatism cerebral vechi de două săptămâni:

-s-a întocmit fișă UPU și i-a fost alocat de către asistentul de triaj codul 5 consult (nu reprezintă urgență medicală), i-au fost luate valorile funcţiilor vitale și deoarece erau și alţi pacienţi în aşteptare în TRIAJ și ulterior au mai venit pacienţi cu afecţiuni mai grave (coduri de urgenta 3 și 1), această pacientă a rămas în aşteptare în Triaj. Până la momentul intrării la consult, personalul medical s-a ocupat și a rezolvat 35 de cazuri reprezentând urgențe (plăgi, fracturi, entorse, contuzii, traumatisme cranio-cerebrale)

-după rezolvarea cazului, care nu a necesitat internare, deoarece pacienta nu avea acte de identitate, a fost contactată secţia 2 de poliție pentru identificarea pacientei, a domiciliului și a aparţinătorului. Acesta s-a prezentat în UPU și a preluat pacienta la domiciliu peste 2 zile, timp în care pacienta a fost îngrijită în Observatorul UPU.

În ceea ce priveşte atitudinea medicului care s-a ocupat de caz, aceasta urmează a fi analizată în cadrul comisiei de cercetare disciplinară a Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti.”, se arată în adresa remisă de Spitalul Județean de Urgență Ploiești redacției ziarulincomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor