Sursă foto: Stirile ProTV

O sursă din Ministerul Agriculturii a anunțat că livrările de cereale din Ucrainana ar putea fi restricționate, totul datorită oficialilor români ce au în vedere măsuri care ar da fermierilor locali un acces prioritar în portul Constanţa, în sezonul de recoltare.

Portul Constanţa a devenit cea mai importată rută alternativă de shipping din Marea Neagră după ce porturile ucrainene au fost blocate în urma invaziei ruseşti.

Din păcate, portul Constanţa va avea probleme în a face faţă majorării cantităţilor de cereale din România şi Ucraina, odată cu debutul campaniei de recoltare, peste câteva săptămâni.

„În cursul discuţiilor cu Bruxelles-ul şi cu Kiev-ul, Ministerul Agriculturii din România va propune o optimizare a fluxurilor comerciale de cereale în portul Constanţa, pentru a proteja fermierii locali pe durata recoltării”, conform surselor.

Sursa nu a precizat care sunt măsurile avute în vedere, dar a adăugat că o mai bună claritate cu privire la volumul recoltelor ar putea ajuta la organizarea fluxurilor comerciale.

Vezi AICI detalii despre începerea recoltei.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *