logo
RNTV Live

Ce pedeapsă a primit bărbatul care a ucis o profesoară?

judecator-
Dudau Andreea Valentina

Bărbatul care a omorât o profesoară, la Cernavodă, a fost condamnat definitiv.

Bărbatul care a ucis o profesoară, la Cernavodă, a fost condamnat definitiv la 22 de ani şi patru luni de închisoare. Pedeapsa i-a fost redusă cu cinci ani faţă de prima sentinţă, de 27 de ani.

În urmă cu doi ani bărbatul a ucis o profesoară la Cernavodă. Luni, el a fost condamnat definitiv la 22 de ani și 4 luni de închisoare de Curtea de Apel Constanța. Decizia instanței este definitivă, după ce a fost redusă cu 5 ani față de cea inițială dată de Tribunalul Constanța.

Luni, Curtea de Apel Constanța a admis apelul declarat de Romică Cosmin Hărăbor împotriva decizia Tribunalului Constanţa. Pedeapsa aplicată bărbatului pentru omor calificat a fost redusă de la 25 de ani la 20 de ani de închisoare. Instanţa a contopit această pedeapsă cu cea de şapte ani de închisoare pentru tâlhărie calificată. Bărbatul trebuie să execute o condamnare de 22 de ani şi patru luni de închisoare.  Decizia instanței a fost definitivă.

Cum s-au întâmplat faptele?

Romică Cosmin Hărăbor a fost condamnat, în toamna anului trecut, de Tribunalul Constanţa la 27 de ani şi patru luni de închisoare. Această decizie a atacat-o cu apel.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în aprilie 2021, bărbatul a ucis-o pe Cristina Palu, profesoară la Medgidia. El îi montase termopanele de la locuinţă şi uşa de la intrare în apartamentul acesteia de la Cernavodă. A vrut să îi fure cheile de intrare pentru ca apoi să intre în locuinţă când vicima nu se afla acasă, să îi sustragă diverse bunuri.

Bărbatul a sunat-o pe femeie, pretextând că doreşte să mai verifice ceva la ea în apartament, iar victima l-a primit. În momentul când a văzut că bărbatul încearcă să îi fure cheile de la apartament, femeia a început să ţipe. Bărbatul a imobilizat-o, i-a pus un căluş în gură ca să nu poată ţipa. El a strangulat-o cu o chingă folosită pentru prinderea bagajelor la maşină şi apoi a abandonat-o, lăsând-o cu mâinile legate. 

A ucis pentru 500 de lei!

Procurorii au precizat că bărbatul i-a furat apoi femeii suma de 500 de lei, telefonul mobil şi mai multe carduri bancare aflate în poşetă.

Ucigaşul a fost găsit de Poliţie în apropiere de localitatea Deleni, în timp ce vomita pe marginea drumul. El a spus anchetatorilor că a înghiţit otravă de şobolani şi antigel. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a stat câteva ore pentru îngrijiri medicale. După ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit a fost dus la audieri. El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, după care a fost arestat preventiv.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit după ce sora ei a sunat la 112 pentru că nu mai reuşise să o contacteze. Un echipaj de pompieri a intrat în locuinţă şi a găsit-o pe femeie decedată.  Femeia ucisă era profesoară la Medgidia.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor