logo
RNTV Live

Ce mai spune Joe Biden?

image-2021-03-25-24690002-41-joe-biden
Dudau Andreea Valentina

Joe Biden a declarat că se va întâlni cu Xi Jinping!

Mai devreme sau mai târziu, președintele Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping, conform spuselor președintelui american.

Miercuri, Biden a spus că va avea o discuție cu Xi Jinping, dar nu a precizat când. “Indiferent dacă va fi în curând sau nu, ne vom întâlni”, a spus Biden răspunzând la întrebările reporterilor înainte de plecarea sa în Japonia pentru summitul G7.

Statele Unite şi China, au fost „certate” în urma scandalului baloanelor-spion chineze din februarie. Ele şi-au reînnoit săptămâna trecută contactul diplomatic la cel mai înalt nivel, la Viena. Acolo consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi. Această luare de contact la cel mai înalt nivel a rupt mai multe săptămâni de tăcere între cele două capitale.

În februarie, tensiunile dintre China şi Statele Unite au crescut semnificativ. Tensiunea a apărut în urma acuzaţiilor de spionaj. Șeful diplomaţiei americane Antony Blinken şi-a anulat atunci, în ultimul moment, o vizită în China care fusese convenită după ce preşedinţii Biden şi Xi Jinping se întâlniseră faţă în faţă, în noiembrie anul trecut, la summitul G20 din Indonezia.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor