logo
RNTV Live

Ce interese obscure ar avea Mircea Dridea?

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Cu puține zile în urmă, într-un material publicat în ziarul Prahova, seniorul Petrolului dintotdeauna, Mircea Dridea, făcea un nou apel – al câtelea? – către consilierii locali ai urbei cu privire la soarta  simbolului Ploieştiului, echipa Petrolul. Adică jucăria electorală a unora și altora, mingea pe care niște neaveniți o tot pasează din patru în patru ani în dorința de a câștiga puterea orașului!

Strigătul acestuia, în fapt un adevărat urlet, se termină trist, poate chiar tulburător și nedemn pentru măreţiei celui care, practic, se confundă cu numele Petrolului: “Înțelegem că Primăria se vede producând bani din acest nume… Păcat că nu se vrea nimic concret legat de sport, de fotbal. Aştept să mi se spună care este strategia legată de aceste mărci, din partea celor care erau plini de proiecte şi bune intenţii în campanie şi care acum pasează responsabilitatea dintr-o tabără în alta! Vreau ca imediat după alegerile parlamentare să merg la Consiliul Local într-o nouă audienţă. După alegeri, pentru că nu vreau să se spună că avem interese, că atacăm o tabără sau susţinem alta. Eu anunţ public că în ziua în care se va licita numele Petrolul intenţionez să fac greva foamei în faţă la Casa Albă. Şi nu voi fi singur, cred că alături de mine vor fi sute, mii de ploieşteni, suporteri, foşti fotbalişti!” spunea Dridea.

Personajul cu atâta notorietate în urbe – și nu numai! – cel despre care cu toții vorbiți la modul laudativ și vă place să-i fiți prin preajmă la varii recepții și întâlniri mai mult sau mai puțin oficiale, a ajuns aproape la limita umilinței, domnilor consilieri. La 80 de ani, acesta vorbește despre greva foamei iar scopul nobil pentru care se expune ar trebui să vă facă să roșiți! O face pentru un crez, pentru ca acest nume al echipei, identificat cu Ploieștiul, să nu dispară! Inexistența unei soluţii privind susţinerea fotbalului într-un mod simplu şi transparent, prin acordarea mărcilor şi a palmaresului deținute după preluarea de la societatea falimentară a lui Dan Capră, a ajuns să vă obsedeze. Există o ambiție, în fapt o promisiune ce se dorește a fi respectată, dar ambiguuitatea acesteia precum și termenul onorării nu se regăsesc printre dorințele fanilor echipei. Care, dacă nu știați, au optat pentru o entitate curată, fără implicare politică, fără bani luaţi de la buget, susţinută de cei care și simt ceva pentru ea.

Va fi o luptă grea, imediat după aceste alegeri poate chiar începând cu prima lună a noului an. Aproape iminent, potrivit surselor credibile, pe lângă acest proiect va mai apărea unul! Va fi circ, ca mai peste tot în țară la echipe de tradiție! Va urma, cel mai probabil, ca în 2017 acest Petrolul să joace cu… acel Petrolul! Acesta, cu suporterii și gloriile dar fără prea mulți bani, acela, cu susținere (știți voi de care!), cu mărcile la buzunar, cu proiecte uriașe pe termen scurt, implicit obținerea de loc la nivelul eșalonului trei! Unde va fi promovat și Petrolul acesta!

Potrivit tradiției românești, se va impune puterea! Va rămâne doar un simplu mister: suporterii, marea masă a lor – reprezentați de Uniunea Suporterilor Petroliști – ce vor alege? Ca la Timișoara sau… ca-n toată țara? Vor fi mii alături de Mircea Dridea, în fața Casei Albe? Sau se va merge pe varianta scurtă, a la Caragiale, când Tipătescu declama în Scrisoarea pierdută: “Trădare, trădare, dar să știm și noi!” Cum rămâne?

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor