Sursă: destepti.ro

Stelele au fost încă de la începutul timpurilor atât un subiect cât și un fenomen mai special printre celelalte comori oferite de planeta noastră. Iar ce le aduce pe acestea în atenția noastră mai mult este că ne oferă povesti prin constelatiile din care fac parte cât și prin frumusețea lor ce iese la vedere în miezul nopții.

Săptâmana 1-7 mai le aduce pe cer pe Venus și Marte(se văd seara), iar Saturn dimineața, aproape de ora 4 cât și o eclipsă de luna, mai greu de observat- precizează cei de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Sursă: facebook Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Reprezentanții observatorului vin cu câteva sfaturi pentru cei ce vor să observe fenomenele:

„Practic, din toată România vom vedea cum Luna răsare când deja se află în penumbra planetei noastre, în preajma maximului eclipsei. Pentru că Luna intră doar în penumbră, culoarea ei nu va fi foarte roşiatică, iar dacă va fi, cel mai probabil este de la apropierea de orizont (atunci când răsare şi apare, Luna se înroşeşte la fel ca şi Soarele). La aproximativ două ore după ce răsare (în funcţie de locul unde vă aflaţi), Luna iese complet din penumbra planetei noastre, iar eclipsa se termină. Eclipsa va fi greu de văzut pentru că începe când Luna se află foarte aproape de orizont, cel mai bun loc de observaţii fiind unul din care se vedere răsăritul Soarelui vara”.

„Venus se vede foarte uşor înspre vest, la o oră după ce apune Soarele. Priviţi sus pe cer pe la ora 21,00 şi veţi vedea un astru foarte strălucitor: Venus. Planeta se mişcă printre stele, ridicându-se spre stelele Castor şi Pollux din constelaţia Gemini. Apune pe la miezul nopţii, aşa că aveţi câteva ore să o vedeţi. Nu departe de Venus, mai sus şi la stânga se află şi Marte. Căutaţi deasupra lui Venus două stele strălucitoare, situate una lângă alta. Acestea sunt Castor şi Pollux din Gemini. Sub ele, în stânga, se vede un astru mai portocaliu, nu foarte strălucitor, care este planeta Marte. Marte se află departe de noi, la 270 milioane de km şi nu se mai vede bine. Nici prin telescop nu se mai disting foarte multe detalii”.

Sursă: facebook Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Sursă: agerpres.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *