Sursa; agelessbeautycenterokemos.com

Sebumul este o substanta uleioasa produsa de glandele sebacee. Acesta se amesteca cu molecule de grasime, denumite lipide, si formeaza un strat protector la suprafata pielii. Insa, cum se acumuleaza acesta pe piele?

Sebumul contine trigliceride și acizi grași (57%), esteri de ceară (26%), scualena (12%) și colesterol (4,5%).

Glandele sebacee acoperă marea majoritate a corpului tău. Deși sunt adesea grupați în jurul foliculilor de păr, mulți există independent. Fața și scalpul tău conțin cea mai mare concentrație de glande. Fața ta, în special, poate avea până la 900 de glande sebacee pe centimetru pătrat de piele.

Scopul

Cercetătorii știu că funcția sa principală este de a vă proteja pielea și părul de pierderea umidității. Unii oameni de știință speculează că sebumul poate avea și un rol antimicrobian sau antioxidant, ajutand si la eliberarea feromonilor. Cercetările asupra acestor funcții potențiale sunt în curs de desfășurare.

Cum să creșteți producția de sebum dacă aveți pielea și părul uscat

Dacă aveți de-a face cu uscăciune, faceți o reanalizare la produsele pe care le utilizați pe piele și păr. Acestea includ șampoane, demachiante, machiaj, detergent de rufe – orice intră în contact cu corpul tău. Alcoolul, acizii și parfumurile sunt toate ingrediente comune despre care se știe că provoacă iritații. Dacă puteți, treceți la produse destinate pielii sensibile sau versiuni fără parfum.

Trecerea de la dușurile fierbinți la călduțe poate ajuta, de asemenea, deoarece petrecerea timpului în apă excesiv de fierbinte elimină uleiurile de pe păr și piele. Și dacă nu utilizați deja cremă hidratantă pe față și loțiune pe corp, acum este momentul să începeți. Creșterea aportului de apă și consumul mai multor grăsimi sănătoase, cum ar fi omega 3, poate ajuta, de asemenea.

Dacă bănuiți că lipsa de sebum este legată de un dezechilibru hormonal, discutați cu un medic sau alt furnizor de asistență medicală. Ei pot recomanda terapia cu testosteron pentru a ajuta la creșterea producției.

Cum să reduceți producția de sebum dacă aveți pielea sau părul gras

Evitarea alimentelor care vă perturbă nivelul zahărului din sânge sau care sunt bogate în grăsimi saturate ar putea ajuta la reducerea producției de ulei din interior.

Sursa: healthline.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *