logo
RNTV Live

Ce de bunătăți la Valea Doftanei! Festivalul Cașcavelei a început!

Ciprian Radu

Festivalul de bunătăți a început la Valea Doftanei!

Liber la voie bună și la cumpărături! Festivalul celebrei cașcavele de Valea Doftanei a început! Producătorii tradiționali vă așteaptă cu tarabele întinse pline de bunătăți, iar Primăria Valea Doftanei a pregătit multe surprize!

Festivalul Cașcavelei a ajuns la cea de-a 16-a ediție. Organizat în cadrul minunat al văii Doftanei, festivalul este, de fapt, o sărbătoare a tradiției culinare românești.

Ca de fiecare dată, Primăria Valea Doftanei a organizat impecabil petrecerea care ține de vineri, până duminică.

Comuna a fost gătită de sărbătoare încă de la intrare. Iar prima senzație pe care o ai când ajungi la festival e că trebuie să cumperi sau măcar să guști din minunatele și variatele produse românești.

Producătorii din Valea Doftanei au rezervat un spațiu special. Doar la ei găsești cașcavea adevărată de Valea Doftanei. Rețeta este transmisă din generație în generație. Iar sătenii se lasă greu, când sunt întrebați despre rețeta magică.

La Festivalul de la Valea Doftanei nu găsiți doar cașcavea. Producătorii au pus pe tarabe țuică, palincă, afinata, murată, zmeurată și alte băuturi naturale. Făcute, evident, acasă!

Sătenii din Valea Doftanei au propriile rețete transmise de la bunici și pentru alte produse. De exemplu, păstrăvul afumat și ținut pe cetină sau în cobză de brad. Și minunata zacuscă de păstrăv!

Cu atâtea bunătăți scoase pe tarabe, vizitatorii Festivalului de la Valea Doftanei gustă din toate. Unii vin de ani buni, alții sunt pentru prima dată la Valea Doftanei. Nimeni nu va pleca însă acasă cu sacoșa goală!

Festivalul de Valea Doftanei nu înseamnă doar bucătărie românească. Seara, pe scena festivalului sunt programate concerte cu nume cunoscute din muzica românească, pecum Ana Lesko, Lidia Bubble, Gheorghe Ghoerghiu sau Heaven.

Duminică seară, la finalul festivalului, Primăria Valea Doftanei va organiza și un uriaș foc de artificii.

Intrarea este liberă.

Urmăriți mai jos un colaj video și galeria foto de la Festivalul Cașcavelei.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor