logo
RNTV Live

Ce au descoperit oamenii legii în urma percheziţiilor din această dimineaţă/ FOTO

perchezitii-2
Mihai Constantinescu

Ce au descoperit oamenii legii în urma percheziţiilor din această dimineaţă când au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județele Prahova și Brașov, într-un oraș și 3 comune, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de furt din locuință, tâlhărie, tâlhărie calificată și furt de componente de telecomunicații.

Activitațile de astăzi au constat în instrumentarea a 4 cauze penale.

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Drajna au efectuat 2 percheziții domiciliare în comuna Predeal Sărari, la persoane bănuite de tâlhărie calificată. 3 bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani au fost conduși la sediul unității, pentru audieri.

În fapt, în noaptea de 27 martie a.c., polițiștii Orașului Vălenii de Munte au fost sesizați de către un agent de securitate, cu privire la faptul că în timp ce patrula în zona parcului petrolier, din comuna Predeal-Sărari ar fi surprins două persoane necunoscute, care sustrăgeau un motor de la una dintre sondele dezafectate. Agenții de securitate le-au solicitat acestora să se oprească, însă au continuat deplasarea, amenințând cu acte de violență.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și indisponibilizate un autovehicul și un ATV, în vederea continuării cercetărilor.

Tot polițiștii Secției de poliție rurală Drajna, în vederea documentării unei activități infracționale, în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de componente și telecomunicații, au efectuat o percheziție domiciliară într-o comună din Prahova, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 51 de ani.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 22 martie a.c., o societate comercială cu obiect de activitate telecomunicații a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe dispozitive și echipamente, ce se aflau într-un releu situat, în comuna Izvoarele.

Prejudiciul cauzat este de 40.000 de lei.

În urma percheziției au fost identificate o parte din bunurile sustrase, fiind lăsate sub custodia proprietarului, până la terminarea cercetărilor.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Plopeni au efectuat o percheziție domiciliară la o persoană bănuită de tâlhărie. Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost condus la sediul unității pentru audieri.

În fapt, la data de 25 martie a.c., în jurul orei 17.30, aflându-se într-un parc din oraș, unui minor i-ar fi fost sustras telefonul mobil din mână, de către o persoană necunoscută, prin amenințare cu acte de violență, ulterior acesta fugind într-o direcție necunoscută.

În urma percheziției a fost identificat și ridicat telefonul mobil sustras.

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Bușteni au efectuat o percheziție domiciliară în județul Brașov la o persoană bănuită de furt calificat. Un tânăr, în vârstă de 21 de ani va fi condus la sediul unității în vederea audierii.

În fapt, la data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul stațiunii Bușteni au fost sesizați de către un bărbat din stațiune despre faptul că în cursul nopții, persoane necunoscute i-ar fi sustras din locuință două motofierăstraie și două hamuri pentru cai.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 10.000 de lei.

Prejudiciul în toate cele 4 cauze este de aproximativ 56.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor