Ce anume din trecutul tău te face cine ești astăzi? Întâlnirile Muzeului Memoriei la Casa Filipescu-Cesianu

Ce anume din trecutul tău te face cine ești astăzi? Întâlnirile Muzeului Memoriei la Casa Filipescu-Cesianu

Miercuri27 februarie, ora 19:00, la Casa Filipescu-Cesianu („Muzeul Vârstelor”), la mansardă (Calea Victoriei 151), Asociația Punctart organizează o nouă ediție a Întâlnirilor Muzeului Memoriei — o serie de discuții despre importanța rememorării trecutului și cum putem să valorificăm mărturiile celor din jurul nostru în vederea dezvelirii unor istorii subiective, umane, compuse din fragmente de amintiri, fotografii, documente, scrisori, obiecte, cărți poștale etc.Intrarea este liberă.

La  eveniment vor participa membri din echipa Muzeului Memoriei, alături de Oana-Alexandra Budiș (psiholog, coordonator Telefonul Vârstnicului), lect. univ. Laura Marin (CESI), Florin Hălălău (scriitor). Tema discuției va fi centrată pe dificultățile descoperirii amintirilor de familie și importanța aducerii aminte.

În cadrul evenimentului va fi prezentat și Telefonul Amintirilor, o instalație interactivă prin care pot fi ascultate amintiri de la început de secol: o selecție de pasaje reprezentative despre viața cotidiană din Primul Război Mondial cu accent pe Bucureștiul ocupat. De asemenea, cei care interacționează cu Telefonul Amintirilor pot înregistra propriile amintiri, urmând să primească înapoi mesajul după un an.

Sunteţi asteptaţi să  povestiți pe viu cum a fost pentru dvs. sau pentru rudele dvs. experiența războiului, de pe front sau de acasă, ce amintiri păstrați în familie (fotografii, scrisori, obiecte) și cum se conturează istoria subiectivă din mici fragmente personale.

Casa Filipescu-Cesianu găzduiește, în paralel, „Muzeul Vârstelor”, expoziție care spune povestea fiecăruia dintre noi, de la copilărie la senectute. Este primul proiect expozițional al unui muzeu cu profil de antropologie urbană din România.

comunicat Muzeul Memoriei

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here